Site Overlay

Market Wrap: Bitcoin trekker tilbake fra $ 13K mens Ether faller på DeFi-kjøling

Bitcoin har trukket seg tilbake fra 2020-høydepunktene mens eter glir når DeFi avkjøles.

Bitcoin ( BTC ) handler rundt $ 12,919.97 per 20:00 UTC (16:00 ET). Slipping 1,36% i løpet av det forrige døgnet.

Bitcoins 24-timers rekkevidde: $ 12,731.06- $ 13,192,25

Bitcoins pris hadde en mindre tilbaketrekning fredag ​​etter å ha slått ferske nye 2020-høyder som satte den over $ 13 000 den siste uken. Imidlertid sa analytikere og handelsmenn at de ikke var overrasket over de siste trekkene.

Ved å registrere deg vil du motta e-post om CoinDesk-produkter, og du godtar vilkårene og personvernreglene våre .

Et øyeblikkelig salg av langvarige bitcoininnehavere når prisene svingte rundt $ 13.000, kan være grunnen til at bitcoin slet med å opprettholde sitt rally, ifølge kjededatasiden Santiment.

Bitcoins sovende sirkulasjon, som sporer aktiviteten til bitcoin som tidligere var fjernet i minst ett år, har registrert den største økningen siden 7. februar 2020, viser Santiments data.

„En fornyet aktivitet av langsiktige BTC-investorer betyr ofte økt prisvolatilitet fremover,“ sa Dino Ibisbegovic, markedsanalytiker i Santiment, til CoinDesk. „Lignende toppene – spesielt under prisoppgang – har tidligere øremerket perioder med priskonsolidering eller kortsiktige korreksjoner tidligere.“

Darius Sit, grunnlegger av Singapore-baserte QCP Capital, fortalte CoinDesk at markedet kan forvente ytterligere tilbaketrekning i løpet av helgen, og bemerker at TD-sekvensiell- indikatoren har vært i stand til å signalisere en reversering for bitcoin-priser.

På den annen side kan økende interesse for åpne opsjoner støtte en prissetting for bitcoin over $ 12.500, sa Guy Hirsch, administrerende direktør for eToro i en e-post til CoinDesk

„Det prispunktet har lenge blitt sett på som glastaket som trengte å bryte for at BTC skulle gjøre noen vesentlige trekk oppover,“ sa Hirsch. „Gitt den positive følelsen av baksiden av gårsdagens PayPal-nyheter , ville jeg ikke bli overrasket over å se bitcoin utfordret og gå tilbake over $ 13.000 i nær fremtid.“

I tillegg har betydelig institusjonell interesse for kryptovaluta fortsatt å vokse. Det bevises av det faktum at tCME, en utveksling hovedsakelig ledet av institusjonell deltakelse, har overgått både Binance og BitMEX for å være den nest største bitcoin-futuresplattformen etter antall åpne kontrakter.

Les mer: CMEs økning i Bitcoin Futures Rankings Signaler som øker institusjonell interesse

„PayPal-nyhetene er det lyse og skinnende objektet denne uken, men det er bare toppen av isfjellet,“ sa Matt Hougan, globalt forskningssjef i Bitwise Asset Management, til CoinDesk. „Bak kulissene har det vært en havendring i holdningene til institusjonelle investorer, meglerforhandlere og finansielle rådgivere til krypto de siste månedene.“

„Vi er i et legitimt oksemarked akkurat nå,“ la han til.

Ether glir når DeFi avkjøles

Den nest største kryptovalutaen etter markedsverdi, ether (ETH), var nede på fredag ​​og handlet rundt $ 409,05 og gled 1,78% på 24 timer fra 20:00 UTC (16:00 ET).

Priset i bitcoin begynte token å reversere noen av gevinstene som ble gjort midt på torsdag da ETH / BTC økte 4% på to timer, ned 2% fra den daglige høyden og handlet til 0,0317 BTC per eter og fortsatte den nedadgående trenden siden ukens åpent for bitcoin-basert handelspar.

Ethers tilbakegang mot bitcoin kan signalisere en fortsatt avkjøling av alternative kryptovalutaer (altcoins). Tar til Twitter , ledende markeder dataleverandør Skew bemerket eters nedadgående trend, og spurte retorisk, „Altseason på pause?“

Desentralisert finans (DeFi) førte sommerens økning i altcoin-avkastning, og styrtende desentraliserte børs (DEX) handelsvolumer bekrefter en potensielt betydelig avtagende spekulativ interesse for altcoins, spesielt DeFi-fokuserte eiendeler. 30-dagers etterfølgende volum for ledende DEX-er er ned 41%, ifølge data fra Dune Analytics.