Site Overlay

DeVere roept Troefkoning Canute op voor zijn Bitcoin Commentaar

De CEO van deVere, die zichzelf beschrijft als een van ’s werelds toonaangevende onafhankelijke financiële adviesorganisaties, heeft de Amerikaanse president Donald Trump ‚backward-looking‘ genoemd, ‚out-of-touch‘ en zoals ‚King Canute die het tij probeert terug te keren‘.

In een oude allegorie wordt de Deense koning Canute afgeschilderd als zo begoocheld dat hij dacht dat hij het tij kon keren, wat duidelijk betekent dat het te gemakkelijk kan zijn om het contact te verliezen.

Naar aanleiding van de opmerkingen van Trump zegt Nigel Green, de chief executive en oprichter van deVere Group:

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, worden bijna universeel gezien als de toekomst van geld.

Waarom? Vanwege het duizelingwekkende tempo van de digitalisering van ons leven en de cryptokringen zijn van nature digitaal.

Ze zijn ook grenzeloos, waardoor ze perfect geschikt zijn voor de wereld van de handel, de handel en de beweging van mensen.

Bovendien komt het neer op demografie. Jongere generaties, zoals Millennials en Gen Z, zijn digitale inboorlingen en hebben meer kans om crypto’s te bezitten. Als demografie aan jouw kant staat, is de toekomst dat waarschijnlijk ook.

Op het gebied van demografie werd Mr Trump geboren in 1946, wat hem 74 jaar maakt. Dat is de pensioengerechtigde leeftijd met misschien meer uitzicht op het verleden dan op de toekomst.

In het heden werd onlangs nog een tientje in de winkel niet geaccepteerd, omdat er nu nieuwe ontwerpen voor contant geld zijn, en daarom proberen ze zich te ontdoen van de oude.

Iets waarvan je zou denken dat je het zou weten, maar velen kwamen er waarschijnlijk achter toen de winkelier het hen vertelde, want met contactloze kaarten kunnen ze zich waarschijnlijk niet eens meer herinneren wanneer ze voor het laatst contant geld in handen hadden.

Digitalisering is een proces dat nog maar net begonnen is, en als alle fiat digitaal wordt, dan is de noodzaak van digitaal geld vanzelfsprekend.

Voor de jongere generatie wel. De gepensioneerde daarentegen, en in het bijzonder in het geval van Trump, gebruikt vaak niet eens e-mail, hoewel ze nu allemaal van de Twitters en Facebooks houden.

We veralgemenen uit noodzaak, maar terwijl opa’s alleen maar leren over online chatten, leert de jongere generatie over de opdrachtregel.

Dat is de enge haxors tool, die eigenlijk alleen maar een notitieblok is, maar voor code in plaats van woorden. Daar kun je je eigen sites of wat dan ook, en zelfs je computer, vertellen om wat dan ook te doen.

Naarmate de digitalisering vordert, groeit ook de noodzaak om de basiscode te kennen. Dat is in alle beroepen, behalve in de zeer handmatige, maar advocaten, artsen, investeringsbankiers, architecten, iedereen die echt vaardigheden heeft en van de werkende leeftijd is in plaats van de pensioengerechtigde leeftijd, moet meer en meer vertrouwd raken met code.

Bitcoin Future zorgt voor die vertrouwdheid, vooral voor universiteitsstudenten die veel tijd hebben en dus soms met dogecoin spelen.

Het geeft hen ook enige basiskennis van het financiële systeem. Hoe bedrijven worden gefinancierd, wat is een voorraad precies, welke rol de overheid in dit alles heeft, hoe werkt geld, welke effecten heeft de werking ervan op de economie, hoe dit alles beter kan worden gemaakt, en natuurlijk hoe u waarde kunt produceren in ons huidige systeem.

Je combineert die twee, techniek en financiën, en je maakt het leuk voor de jeugd, en je hebt een verstoring die noodzakelijkerwijs heel langzaam moet gaan, maar heel geleidelijk verandert de wereld en zal dat blijven doen.

De aanpak van iemand in de positie van Trump, in welk land dan ook, moet dus bemoedigend en accommoderend zijn voor de toekomst, omdat het de wereld moderniseert en natuurlijk wordt geleid door mensen die hopen te genieten van een veel betere wereld als ze uiteindelijk ook met pensioen gaan.

Of de Amerikaanse regering haar wegen zal veranderen, is echter te zien. Maar voor nu, als je jong, ambitieus en een beetje slim bent, is Europa waar je wilt zijn als het gaat om deze ruimte.